0

Pura informatie

Waarom kies je voor een Pura fles
Waarom kies je voor een Pura Stainless fles?
Het kiezen van een fles voor je kind kan een behoorlijke uitdaging zijn. Je wilt een veilig product maar ook dat het milieuvriendelijk is en het moet betaalbaar zijn!

 • Één fles kan jarenlang worden gebruikt door het wisselen van de siliconen top
 • Vijf compatibele siliconen tops van speen tot sportdop
 • Vloeistof in fles zal niet naar metaal of plastic smaken
 • Geïsoleerde & traditionele flessen voor warme en koude dranken
 • De ideale fles voor verschillende activiteiten op een dag
 • Verkrijgbaar in 6 maten van 125 ml tot 850 ml
 • Pura flessen kunnen jaren mee
 • Langdurig herbruikbare duurzame roestvrije flessen
 • 100% plasticvrij!
 • Roestvrij staal waardoor volledig recyclebaar
 • Millieuvriendelijk

Natuurlijk hebben onze retailpartners en consumenten vaak gevraagd hoe "Pura is begonnen?" En ons verhaal is niet anders dan die van veel andere ondernemers. Als jonge ouders was er gewoon geen fles te vinden die veilig genoeg was voor hun eigen kinderen. Simpel gezegd, ELKE fles op de markt bevatte (en nog steeds: bevat) plastic in een of andere vorm... de fles, afsluitdoppen, tuitspenen, sportdoppen, reisdoppen, enz. De verschillende formuleringen die gedaan worden over plastic dat naar verluidt vrij is van schadelijke stoffen, maar toch vroegen we ons af welke andere gezondheidsproblemen in de loop der tijd kunnen ontstaan. Dus de enige oplossing was om simpelweg een fles te creëren dat 100% kunststofvrij was ... WE DID IT! Als u een echt plastic-vrije fles wilt hebben, bent u op de juiste plek!

Materiaal
Deze 100% plastic vrije flessen van Pura, gemaakt van hoogwaardige kwaliteit RVS (#304 of 18/9 kwaliteit), bevat geen coating aan de binnenkant. Hierdoor is de fles vrij van bacteriën en zullen er geen nare luchtjes en smaak ontstaan.

De doppen van Pura passen op alle Pura flessen. Zo kunnen de flessen door het verwisselen van de doppen vanaf baby tot volwassene worden gebruikt. Het motto van Pura is dan ook ‘One Life… One Bottle’.

Pura flessen zijn oersterk, duurzaam en volledig vrij van plastic. Pura flessen hebben levenslange garantie en zien er met hun vrolijke kleuren en strakke design ook nog eens prachtig uit. Smart én stylish! Door de grote halsopening zijn de flessen gemakkelijk schoon te houden, ook in de vaatwasser.

Reiniging en sterilisatie
Alle onderdelen van de ongeverfde Pura flessen (de fles, de metalen ring, de speen, tuit, rietje en beschermdeksel) zijn vaatwasbestendig. Deze kan je ook met de hand wassen en een milde zeep gebruiken. Vermijd het gebruik van antibacteriële of harde schoonmaakmiddelen, want die kunnen de silicone delen aantasten. Spenen gaan langer mee als deze voorzichtig met de hand worden gereinigd. Daarnaast kan je de fles en de rest van de onderdelen 5-10 minuten in gekookt water leggen om te steriliseren, nadat de pan van het vuur is gehaald en het water niet meer actief kookt. Voor geverfde flessen is het belangrijk dat deze niet in contact komen met de pan of het metalen oppervlak. De silicone onderdelen kunnen tevens in de magnetron worden gesteriliseerd.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de gebruiksaanwijzing van de fabrikant.

De Pura flessen hebben een beperkte levenslange garantie, kijk hier voor de voorwaarden hiervan.

 

Pura Speenfles
De RVS speenfles van Pura is dé perfecte drinkfles voor baby's. De fles is veilig, milieuvriendelijk en bovenal praktisch. Door de mogelijkheid van het verwisselen van de top kan de fles meegroeien met het kind naar tuitbeker, rietjesbeker en beker met sportdop.

Pura accesoires zijn gemaakt van 100% medische silicone. Silicone is een natuurlijk materiaal; het bevat geen plastic, latex, of BPA. Steriliseer voor het eerste gebruik.

Pura speenflessen worden geleverd meteen natuurlijk beluchtende speen. Dit gepatenteerde anti-koliek systeem zorgt voor een continue druk en voorkomt lucht inname tijdens het drinken om darmkrampjes te voorkomen. Pura spenen hebben een breed design voor een perfecte aansluiting tussen baby en speen.

Alle Pura speenflessen worden geleverd een reisdop en een silicone sleeve. De 150ml fles wordt geleverd met een slow-flow speen, de 325ml fles wordt geleverd met medium-flow speen. 

Pura Tuitfles
De RVS tuitfles van Pura is dé perfecte drinkfles voor baby's. De fles is veilig, milieuvriendelijk en bovenal praktisch. Door de mogelijkheid van het verwisselen van de top kan de fles meegroeien met het kind van speenfles naar tuitbeker, rietjesbeker en beker met sportdop.

Deze Pura Kiki tuitfles is een thermos en houdt maar liefst 6 uur lang de inhwarm of koud.  De fles wordt geleverd met een siliconen tuit, een reisdop en een siliconen slevee.

De Pura tuit is ontworpen om samen te werken met alle Pura Kiki baby en dreumes flessen. Alle Pura spenen en tuiten zijn gemaakt van 100% hoogwaardige silicone. Silicone is een natuurlijk materiaal; het bevat geen plastic, latex, of BPA.

Pura Rietjesfles
Deze Pura Kiki thermos rietjesfles houdt niet alleen de inhoud 6 uur lang warm of koud, maar is daarnaast de enige 100% plasticvrije geïsoleerde kinderfles! Door de mogelijkheid van het verwisselen van de dop kan de fles meegroeien met het kind door de verwisselbare doppen. De fles wordt geleverd met een siliconen rietje, een reisdop en een siliconen hoes in verschillende kleuren.

Het rietje bestaat uit twee onderdelen en kan hierdoor op twee manieren gebruikt worden: het rietje zorgt ervoor dat uw kind kan drinken met de fles rechtop, het rietje kan echter ook verwijderd worden waardoor alleen het mondstuk overblijft, hierdoor kan er gedronken worden door de fles schuin te gebruiken.

De fles kan gebruikt worden om drinken mee in te vriezen. Gebruik dan de siliconen afsluitdisk, deze is apart verkrijgbaar. Draai de dop niet te vast en doe de fles niet te vol. Als je de fles te vol doet, kan deze vervormen. Dit komt doordat de vloeistof uitzet als ze bevriest. (Niet meer dan 200 ml in de 260 ml fles).

Pura Thermosfles
thermos sportfles houdt niet alleen de inhoud 6 uur lang warm of koud, maar is daarnaast de enige 100% plasticvrije geïsoleerde sportfles! De RVS sportfles van Pura is dé perfecte drinkfles voor jong en oud. De fles is veilig, milieuvriendelijk en bovenal praktisch. Pura maakt verschillende doppen die op de fles passen. De speciale dop zorgt voor een vrije stroom van de vloeistof waardoor de kans op morsen aanzienlijk wordt verkleind. De fles wordt geleverd met een siliconen sportdop en een siliconen hoes in verschillende kleuren. De kleur RVS heeft geen siliconen hoes.

Pura Sportfles
Deze Pura Kiki thermos sportfles houdt niet alleen de inhoud 6 uur lang warm of koud, maar is daarnaast de enige 100% plasticvrije geïsoleerde sportfles! De RVS sportfles van Pura is dé perfecte drinkfles voor jong en oud. De fles is veilig, milieuvriendelijk en bovenal praktisch. Pura maakt verschillende doppen die op de fles passen. De speciale dop zorgt voor een vrije stroom van de vloeistof waardoor de kans op morsen aanzienlijk wordt verkleind. De fles wordt geleverd met een siliconen sportdop en een siliconen hoes in verschillende kleuren.

De fles kan gebruikt worden om drinken mee in te vriezen. Gebruik dan de siliconen afsluitdisk, deze is apart verkrijgbaar. Draai de dop niet te vast en doe de fles niet te vol. Als je de fles te vol doet, kan deze vervormen. Dit komt doordat de vloeistof uitzet als ze bevriest. (Niet meer dan 200 ml in de 260 ml fles). 


Raadpleeg onze FAQ voor specifieke instructies hier
Copyright 2024 Kleine Giraf | Webdevelopment Webparking & Artylicious